Početna aktuelnosti Gradsko vijeće grada Živinica sutra će održati nastavak 24.redovne sjednice

Gradsko vijeće grada Živinica sutra će održati nastavak 24.redovne sjednice

1129
0
Podijeli

Nastavak 24.redovne sjednice Gradskog vijeća grada  Živinica planiran je da se održi sutra sa početkom u 9 sati .

Pred vijećnicima će se naći preostali dnevni red od 13 tačaka.

30.aprila vijećnici GV grada   Živinice započeli su 24. redovnu sjednicu , na čijem dnevnom redu su se prvobitno našle 24.tačke.

Podsjećamo Vas, da je na samom početku došlo do povlačenja dvije tačke i to Prijedlog Odluke o komunalnom redu i Informacija o utrošku sredstava za Javnu rasvjetu u 2018.godini kao i održavanje i dogradnja javne rasvjete, dok je tačka Prijedlog Odluke o prodaji nakretnine neposrednom pogodbom radi oblikovanja građevinske parcele d.o.o. Bingo Tuzla lokacija Živinice Grad uvrštena na dnevni red.

Tokom prvobitnog zasijedanja vijećnici su obradili 9 tačaka,   nakon čega je na inicijativu klubova vijećnika OOSDA i OOSDP-a a zbog ranije preuzetih obaveza sjednica prekinuta, te će ista biti nastavljena sutra sa početkom u 9 sati, na kojoj bi vijećnici trebali obraditi preostale tačke dnevnog reda.

Većinom su to tačke Izvještaji o radu JU I JP čiji je osnivač Gradsko vijeće Živinice,kazao je ovom prilikom predsjedavajući GV Najil Jusić, kao i druge ništa manje važne tačke koje bi trebale biti završene u što kraćem periodu, jer su već usaglašeni stavovi Klubova, dodao je .

Ubrzo nakon blagdana Ramazanskog bajrama , vijećnici GV ponovno će u vijećnicu kako bi održali konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća  …

Novinarka : Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje