Početna aktuelnosti Građani Živinica i u narednim danima mogli bi ostati bez vode, kažu...

Građani Živinica i u narednim danima mogli bi ostati bez vode, kažu u JP VIK -a Živinice

1337
0
Podijeli

U  JP Vodovod i kanalizacija su nam kazali da  zbog smanjene količine vode  od strane VIK-a Tuzla građani općine Živinice u poslijepodnevnim satima nisu imali  vode, međutim, postoji bojaznost da bi se ista situacija mogla nastaviti , i u danima poslije Bajrama.

Kako smo saznali mnogo je problema sa kojim se Vodovod i kanalizacija Živinice suočava , a zbog svega trpe građani, koji će to najviše osjetiti kada im na kućne adrese stignu prvi računi .

Nakon što su uslijedili pozivi građana da je došlo do lošeg vodosnadbijevanja u poslijepodnevnim satima u ponedjeljak, navedenom informacijom ostali su zatečeni i u JP Vododvod i kanalizacija Živinice, jer o navedenom nisu bili upoznati od strane VIK-a Tuzla , pojasnjava za TVŽ direktor VIK-a Živinice.

Iako je kako sitiče Salihović nastojao da sa direktorom Vodovoda i kanalizacija Tuzla riješi novonastali problem, ipak nije postojalo razumijevanje , pa je zahvaljujući intervenciji načelnika Samira Kamenjakovića trenutno navedeni problem riješen .

Već prekosutra građni Živinica ponovno bi mogli ostati bez vode, smatraju  u VIK-u Živinice.

Problem sa kanalizacijom je još jedan u nizu problema koji prate ovo preduzeće ali i građane, ovih dana.

Novoformirane preduzeće VIK Živinice postoji već 4. mjeseca, ali građani Živinica sa istim nisu još uvijek potpisali ni ugovore a o računima da i ne govorimo. Po svemu sudeći svi navedeni problemi biće po džepu građana.

Da će računi za vodu i kanalizaciju biti veliki to je sasvim sigurno , a kako će to građani platiti , briga je koja će ostati samo njima, kao i  uvijek.

Novinarka/Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje