Početna aktuelnosti Hadžijski fond Zusammen Austrija – oslonac najugroženijima

Hadžijski fond Zusammen Austrija – oslonac najugroženijima

304
0
Podijeli

„Pomažući drugima, pomažete sebi.“

Ova izreka je godinama misao vodilja u humanitarnom radu Hadžijskog fonda Zusammen Austrija na čijem je čelu osvjedočeni altruista i filantrop, živiničke gore list, gospodin Ramo Dahić.

Ni u doba globalne pošasti, pandemije korona virusa, humanitarci Hadžijskog fonda ne posustaju u svojim aktivnostima pružanja svakovrsne pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Uporno i kontinuirano, već značajan niz godina, socijalno i zdravstveno najugroženijim građanima naše domovine Bosne i Hercegovine Hadžijski fond Zusammen Austrija predstavlja gotovo jedinu nadu i „svjetlo na kraju tunela“.

Donatori i aktivisti ove humanitarne organizacije, koju pasionirano i uspješno predvodi živiničanin Ramo Dahić, učinili su mnogo dobrih djela koja su doprinijela da se nekome izgradi kuća, nekome pomogne u liječenju, nekome da nabavi mal i neophodna tehnička pomagala za ostvarivanje osnovne egzistencije, nekome novčane donacije ali i bezbroj prehrambeno-higijenskih paketa za one najugroženije.

Iako je pandemija korona virusa uzdrmala cijeli svijet i nanijela mnogo štete svima, ipak, u cijeloj ovoj situaciji i ovu krizu najviše osjete oni koji su i prije ove pošasti bili na egzistencijalnom dnu.

I baš na toj kategoriji bosanskohercegovačkog stanovništva fokus je djelovanja Hadžijskog fonda i u nekoliko zadnjih mjeseci.

Samo u posljednja dva i po mjeseca na području grada Živinice, Hadžijski fond je za oko trideset ugroženih porodica donirao blizu 11.000 eura.

Značaj humanitarnog djelovanja Hadžijskog fonda Zusammen Austrija može se ilustrirati i mišljenjem prvog čovjeka Hadžijskog fonda Rame Dahića koje je izrekao nedavno prilikom najnovije kampanje pomoći građanima koji su u socijalnoj i zdravstvenoj potrebi i koji zavise od pomoći humanih ljudi:

„Zahvalimo Dragom Bogu, pa onda i dobrim ljudima a i Hadžijskom fondu Austrije, kao svim našim podržiteljima i saradnicima. Hadžijski Fond Austrije je uz vas kad vam je najteže. Pa to i vidimo i dokazujemo sa značajnom novčanom sumomkoju smo prikupili, i podijelili našem narodu, socijalno ugroženim porodicama i oboljelim osobama za njihovo liječenje, u iznosu od 27940 eura.Na području Zeničkog kantona 3000 € je podijeljeno socijalno ugroženim porodicama.Za naše oboljele osobe i njihovo liječenje kako u BiH tako i van granica BiH podijeljeno je 9000€. Za dva vjerska objekta i njihovu izgradnju uplatili smo 4100€. Pomogli smo i podjelili pomoć i ugroženom i oboljelom narodu Sandžaka i okoline 1000 €. Tako je za ova tri mjeseca hvala Allahu Dragom podijeljeno 27940€.“- istakao je gospodin Dahić i dodao: „ Hadžijski Fond Austrije Zusammen uz vas je kad vam je najteže. Jer pomagajuci drugima pomazete sami sebe! Amin.“

Jasminko Razić/Nihad Kovačević

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje