Početna aktuelnosti Hajrudin Vejzović u Sloveniji do novog ličnog rekorda na 100m

Hajrudin Vejzović u Sloveniji do novog ličnog rekorda na 100m

131
0
Podijeli

Na Međunarodnom atletskom mitingu u Slovenskoj Bistrici, kako navode iz AK “Sloboda Tehnograd” Tuzla, nastupili su njihovi najbolji seniori. Učešće u Sloveniji uzeo je i i živinički atletičar Hajrudin Vejzović koji je u polufinalnoj trci pobijedio rezultatim 10,76, te u finalnoj trci na 100 metara istrčao svoj lični rekord u vremenu 10,73 sekunde osvojivši 4. mjesto.

Hajrudin Vejzović u novoj atletskoj sezoni na otvorenom najavljuje odlične rezultate koji će biti plod izuzetnih i napornih priprema u atletskom klubu Novi grad sa trenerom Elmirom Ćerimagićem.

Za 13. Juni najavljen je 6. atletski miting u organizaciji atletskog kluba Novi grad Sarajevo na kojem će nastupiti i mladi živinički atletičar Hajrudin Vejzović. Pored Vejzovića na atletskom mitingu u Sarajevu takmičit će se i brojni drugi reprezentativci bosanskohercegovačke atletike poput Mesuda Pezer, Kemala Mešića, Rusmira Malkočevića. Iz Srbije dolazi sjejni bacač kugle Asmir Kolašinac. Hajrudin će u Sarajevu trčati na 100 metara.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje