Početna aktuelnosti Idriz Muminović proslavio 100. rođendan

Idriz Muminović proslavio 100. rođendan

496
0
Podijeli

Samo rijetki i sretni uspiju doživjeti stotu godinu života!

E bas takav je Idriz Muminović koji je  25.maja 2019. godine  proslavio svoj 100. rođendan i to u krugu porodice, kćerke Halide Srabović kod koje živi već duže vrijeme , kao i u društvu svojih unuka, zatim članica sekcije Zlatna dob,  a posebnu radost i sreću na Idrizovom licu izazvala je posjeta načelnika Općine Živinice Samira Kamenjakovića.

Idriz je inače iz Vražića gdje je završio osnovnu školu , nakon koje 1939 godine završava Trgovačku akademiju u Banja Luci a potom i Ekonomski fakultet.

Završiti ovako visoke škole još u to vrijeme, dovoljno govori o veličini  ovog čovjeka,a o živtonom putu Idriza govorio nam je njegov unuk Almir Srabović , koji je prije svega naglasio,  da  djeda Idriza prije svega opisuje osobina smirenosti koju ima tokom cijelog svog života, u čemu se možda i ogleda njegova dugovječnost.

Zatim o karijeri ovog još uvijek vitalnog dede,  nastavlja da nam govori unuk Almir.

(Više u prilogu …)

Napominjemo da je sekcija ˝Zlatna dob ˝na čelu sa predsjednicom  Nđijom Hodžić bila glavni ˝krivac˝ prisutva svih nas,  koji smo se našli na ovoj danas rijetkoj  rođendanskoj zabavi.

Tokom razgovora , djed Idriz nam je kazao, pa svakome je  lako sabrati: 40 godina radnog staža, 40 godina penzijskog staža i 20 godina ono što je prošlo..i eto 100 godina. Atajna dugovječnosti se ogleda u  pozitvnom i mirnom načinu života , uključujući zdravu ishranu, tjelesne i mentalne aktivnosti, te socijalne interakcije, dodaje slavljenik,  te zahvaljuje porodici na pružanju pažnje i brige , kao i gostima koji su mu uljepšalji 100 godinu života.

Kako ni jedan rođendan ne prođe bez pjesma , pa nije ni ovaj posebni , stoti …

Idrize,neka Vam je sretan rođendan i da doživite još godina u zdravlju  . Ovaj grad je ponosan na Vas.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje