Početna aktuelnosti II Futsal cup “Ahmed Muratović”-Bašigovci 2018

II Futsal cup “Ahmed Muratović”-Bašigovci 2018

825
0
Podijeli

Već drugu godinu zaredom u Mjesnoj zajednici Bašigovci igra se Futsal cup,malonogometno takmičenje po pravilima koja važe za futsal ali gdje se mečevi igraju na travnatom terenu Nogometnog kluba “Slatina” Bašigovci.

Ovogodišnje izdanje turnira i sva buduća, bit će memorijalnog karaktera,odnosno,u spomen na jednog od prvih organizatora pomenutog takmičenja,našeg sugrađanina Ahmeda Muratovića čiji je mladi život,na žalost,tragično prekinut.

Predsjednik organizacionog odbora futsal Memorijala Mujo Muratović istakao je u izjavi za Televiziju Živinice da su sve pripreme za turnir odlično obavljene,da je takmičenje već krenulo i trajat će 15 dana.

Na 2.Futsal cupu “Ahmed Muratović”-Bašigovci 2018,pored velikog broja ekipa iz cijele Federacije Bosne i Hercegovine,učestvuje i ekipa-domaćin koja je na samom početku turnira zabilježila ubjedljivu pobjedu.

Futsal cup organizira se tek drugu godinu ali već privlači veliku pažnju zaljubljenika nogometne igre tako da je na svakoj utakmici,tokom cijelog trajanja turnira,prisutan veliki broj fanova “najvažnije sporedne stvari na svijetu”.

Na kraju turnira za najbolje pojedince, po raznim kategorijama, kao i za najuspješnije ekipe, osigurane su vrijedne novčane nagrade te pehari i priznanja.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje