Početna aktuelnosti III Memorijalni turnir “Šehidi Poljica” 2020. – uspjeh Škole nogometa NK Rijeka

III Memorijalni turnir “Šehidi Poljica” 2020. – uspjeh Škole nogometa NK Rijeka

487
0
Podijeli

U subotu, 15. augusta, održan je Treći Memorijalni turnir “Šehidi Poljica” 2020.

Na ovom nogometnom natjecanju učešće je uzelo sedam prestižnih omladinskih nogometnih škola iz Sjeveroistočne Bosne:

Trijumf Lukavac, Lion Brčko, Budućnost Banovići, Mladost Tinja/Srebrenik, Gornji Rajinci/Kalesija, Rijeka Šerići/Živinice i domaćin Svatovac Poljice/Lukavac.

Uspješni organizatori i ovog izdanja pomenutog turnira bili su Sportsko – rekreativno udruženje “Djeca Poljica” i Škola fudbala NK Svatovac Poljice.

Dječaci i djevojčice su se takmičili u tri kategorije:

Prva kategorija 2007/2008 godište;

Druga kategorija 2009/2010 godište;

Treća kategorija 2011/2012 godište.

Simbolično otvaranje Trećeg Memorijala “Šehidi Poljica” pripalo je načelniku općine Lukavac Edinu Deliću.

Organizator je poduzeo sve sigurnosne i preventivne mjere u skladu sa preporučenim instrukcijama protiv širenja korona virusa i utakmice su se igrale na dva solidno pripremljena terena.

Od 10 do 16 sati, koliko je trajalo natjecanje, mogla se zaista vidjeti istinska revija mladosti, poleta, entuzijazma, talenta i srčanog navijanja, malo tuge u porazima ali velike radosti u  pobjedama.

Zapaženu ulogu i odlične rezultate ostvarila je i Škola fudbala Nogometnog kluba Rijeka Šerići koju vodi izuzetan nogometni stručnjak i pedagog Elvis Kamberović.

U kategoriji 2009/2010 godište puleni trenera Kamberovića osvojili su četvrto mjesto a u kategoriji 2011/2012 godište mladi Riječani su osvojili pobjednički pehar a igrač šampionske ekipe Selim Osmanović proglašen je za najboljeg igrača u najmlađoj kategoriji.

Zasluženo osvajanje zlatne medalje, najmlađi šerićki nogometaši burno su proslavili.

Na kraju, može se reći da je Treći Memorijalni turnir “Šehidi Poljica” u potpunosti ispunio nakanu organizatora a to je da se djeca, prije svega, upoznaju i druže ali i da pokažu svoje nogometne vještine i talente i u tome se potpuno uspjelo.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje