Početna aktuelnosti Imunizacija odraslih i djece najbolji izbor u preveniranju mnogih oboljenja

Imunizacija odraslih i djece najbolji izbor u preveniranju mnogih oboljenja

111
0
Podijeli

Zbog stanja izazvanog pandemijom korona virusa došlo je do opravdanog poremećaja procesa redovne vakcinacije djece na području grada Živinice.

Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja Živinice inicira nastavak procesa redovne imunizacije djece i poziva roditelje da, u interesu zdravlja svojih najmilijih, dovedu djecu  na vakcinaciju.

Primarius doktor Hidajet Rahimić, direktor Javne ustanove Dom zdravlja Živinice, u kratkom razgovoru, upoznao nas je, a time i javnost grada Živinice, da je nakon nedavnih praznika i vjerskih blagdana došlo do pogoršanja epidemiološke situacije u  našoj lokalnoj zajednici, i to ne samo zbog korona virusa već i drugih, sezonskih uzročnika zaraznih bolesti.

Primarius doktor Hidajet Rahimić akcentirao je da je masovno vakcinisanje jedina ispravna opcija u suzbijanju pandemije korona virusa i privođenja kraju krize koja traje pune dvije godine.

“Razlozi koji vode neke ljude da se ne vakcinišu potpuno su iracionalni i zasnovani na površnim i nekompetentnim informacijama. Takvim postupcima dovode u pitanje zdravlje svojih najmilijih a onda ugrožavaju i javno zdravlje zajednice” – istakao je doktor Rahimić

Ovih dana menadžment Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice ponovo pokreće kamanju procesa redovne imunizacije djece čija je dinamika bila poremećena stanjem izazvanim pandemijom korona virusa.

Iz Doma zdravlja Živinice apeliraju i pozivaju roditelje da budu odgovorni prema zdravlju svoje djece i da uzrast od pet, šest i 14 godina koji nije redovno vakcinisan, prijave za vakcinisanje tako što će doći sa zdravstvenom legitimacijom u Centar za imunizaciju Doma zdravlja Živinice ili termin dogovoriti putem kontakt telefona 035 560 422.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje