Početna aktuelnosti Inicijativa za izgradnju “Pčelarskog doma” u Živinicama Gornjim

Inicijativa za izgradnju “Pčelarskog doma” u Živinicama Gornjim

851
0
Podijeli

Svrha izgradnje “Pčelarskog doma” na obronku Konjuh planine bit će potpuno  nova turistička ponuda sa kvalitetnim smještajnim kapacitetima  na teritoriji općine Živinice, kakav ne postoji u TK-u niti u BiH.

Na ideju realizacije jednog ovakvog projekta došli su članovi Udruženja “Pčelica” Živinice Gornje.

Članovi Udruženja zajedno sa lokalnom zajednicom i strateškim partnerima spremni su na svojevrstan podvig s ciljem realizacije ovog projekta.

Šahim Halilbašić,predsjednik Uruženja “Pčelica” ističe da “Pčelarski dom” na Rudini treba da pruža razmjerno komforan smještaj pčelarima, planinarima, biciklistima, i drugim zaljubljenicima prirodne baštine tokom cijele godine.Cilj je da se radi na jedinstvenoj promociji naših prirodnih potencijala.

Vrijednost projekta je milonska a učešće će pored Udruženja i Općine uzeti i domaći donator, inozemne organizacije i fondacije te namjenska sredstva sa raznih nivoa vlasti BiH.

Iz razloga uvjetovanih tradicijom al ii prepoznatljivosti termina objekat će nosti naziv “Pčelarski dom”, ali njegovi će korisnici biti tek dijelom pčelari, bit će to i edukacijsko-turističko-pčelarski-planinarski dom koji će cijelim svojim kapacitetima biti okrenut edukaciji svih posjetitelja u pravcu svatanja svih prirodnih kapaciteta Konjuh-a.

Na lokaciji Rudina u Gornjim Živinicama, članovi Udruženja “Pčelica” odlučni su u poduzimanju aktivnosti na izgradnji jedinstvenog Pčelarskog doma, projektna dokumentacija i idejno riješenje projekta su završeni, a isti će biti proslijeđen Vladi Republike Turske.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje