Početna aktuelnosti Ispunjen plan upisa u JU MSŠ Živinice

Ispunjen plan upisa u JU MSŠ Živinice

121
0
Podijeli

U prvom upisnom roku u MSŠ Živinice učenici su pokazali veliki interes za upis u ponuđene tehničke i stručne škole kao što su:_ mašinski tehničar za kompjutersko projektovanje, tehničar elektroenergetike, poljoprivredni tehničar, medicinska sestra – tehničar i zanimanja: električar, automehaničar, zavarivač, cvjećar-vrtlar, stolar, tapetar, frizer-vlasuljar.

U toku je drugi upisni rok u ovoj obrazovnoj ustanovi i već sada imaju mnogo veći broj zainteresiranih učenika u odnosu na plan upisa.

Najveći interes kako se pokazalo i ranijh godina vladao je za medicinskog tehničara.

Broj prijavljenih koji ispunjavaju uslove zadovoljava broj potreban za tri odjeljenja, međutim škola je od nadležnog ministarstva dobila dozvolu za upis samo dva odjeljenja. Zato je uprava  polsala dopis ministarstvu u kojem traži odobrenje za formiranje trećeg odjeljenja.

Kada je u pitanju upis u MSŠ Živinice zbog interesa učenika ova ustanova ni jedne godine nije imala problem sa ispunjavanjem plana upisa.

MSŠ Živinice i u novoj školskoj godini dati prednost realnom sektoru, odnosno potrebama koje diktira tržište rada.

Tako da će učenici koji pohađaju stručna i tehnička zanimanja tokom školovanja odrađivati praksu kod privrednih subjekata našeg grada.

To je svakako plod dobrog rada Uprave škole, uposlenika i uspostavljene saradnje sa privrednim subjektima te lokalnom zajednicom.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje