Početna aktuelnosti ISS Živinice obilježio 1.mart Dan nezavisnosti BiH

ISS Živinice obilježio 1.mart Dan nezavisnosti BiH

257
0
Podijeli

ISS Živinice je dobrovoljna, humanitarna, neprofitna i nestranačka Služba javnog karaktera. Specijalizirana za potragu i spašavanje sa nepristupačnih terena i po teškim vremenskim uslovima, odnosno za sve situacije gdje je potrebno primjeniti stručno znanje i opremu za spašavanje. To uključuje nesreće u planinskim područjima, stijenama, speološkim objektima, visokim urbanim objektima  i na vodi.

Ova služba otkako postoji daje ogroman doprinos uz svim aktivnostima kako u Gradu Živinice tako i u cijeloj BiH.

Momci i djevojke  su spremni odgovoriti na sve situacije u svako doba dana i noći.

Pored aktivnosti koje su im na rasporedu tokom godine, rado se odazivaju na sve druge akcije humanog karaktera, čime pokazuju ljubav prema domovini i stanovništvu BiH.

I ovoga puta su na sebi svojstven način obilježili 1. mart Dan nezavisnosti BiH i to spuštanjem  zastave na dno jezera Šićki Brod.

Članovi ISS Živinice kažu da ljubav prema domovini nije verbalno iskazivanje pripadnosti, već davanje maksimuma u onome što radimo.

Na ovaj način simbolično iskazujemo svoju predanost ovome pozivu, naglašavajući važnost jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom u kriznim situacijama.

Učešće u ovoj aktivnosti  uzeli su   timovi jedinica za spašavanje Eko Ronjenje Eco Diving, GSS – Gorska služba spašavanja Lukavac, SLUŽBA TRAGANJA I SPAŠAVANJA Banovići i ISS – Interventna Služba Spašavanja Živinice.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje