Početna aktuelnosti ISS Živinice učestvuje u potrazi za državljanima Turske

ISS Živinice učestvuje u potrazi za državljanima Turske

184
0
Podijeli

Policija i spasilačke ekipe nastavili su danas potragu za dvojicom radnika koji su, 8. novembra upali u rijeku Bosnu na gradilištu Koridora V-c, u mjestu Kahrimani.

U potražnoj akciji koja traje već treći dan, jutros je pronađeno jedno tijelo u rijeci Bosni.

U potrazi sudjeluju stanice  Saveza Gorskih službi spašavanja Bosne i Hercegovine Žepče, Čapljina, Srebrenik i Živinice.

U ranim jutarnjim satima Tim za spašavanje na vodi ISS Živinice je nastavio potragu za radnicima iz Turske sa motornim čamcem pretraživana je rijeka Bosna te riječne ade i sprudovi od mjesta pada radnika do mjesta Ograjina. Desnu obalu kopnom pretraživao je potražni tim – vodič i pas, dok su lijevu obalu pretraživali članovi Gorske Službe Spašavanja-a.

Tim od pet ljudi Interventne službe spašavanja Živinice radi danonoćno.

Nažalost, naša ekipa spašavanja nije dovoljno opremljena kako bi dala svoj maksimum na terenu.

U teškim situacijama vidimo koliko su ovakve ekipe bitne u slučaju elemntarnih nepogoda i situacijama kada je potrebno spasiti nečiji život, zato se u ovakve ekipe trebaju uložiti dodatna sredstva ističe faruk Gazdić predsjednik ISS Živinice

Tim za spašavanje na vodi  sa onim što posjeduje od opreme će se odazvat svakom pozivu naših građana, i ovom prilikom je naglasio Gazdić.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje