Početna aktuelnosti Izabrano novo rukovodstvo SDA Živinice

Izabrano novo rukovodstvo SDA Živinice

362
0
Podijeli

 

Na samom početku Izborne skupštine Gradskog odbora SDA Živinice intonirane su himne naše Domovine i Stranke demokratske akcije, te je fatihom i minutom ćutnje odata dužna počast šehidima i poginulim borcima.

Predsjednik Izborne komisije Sead Mujanović ukratko je prisutnim delegatima, njih 122, objasnio način sprovođenja izborne procedure a zatim se krenulo samom izboru najvažnijih organa rukovođenja Gradskog odbora SDA Živinice.

Jednoglasan prijedlog svih 26 mjesnih odbora SDA Živinice bio je profesor doktor Denijal Tulumović koji je i na samoj Skupštini, aklamacijom,  ponovo izabran za Predsjednika Gradskog odbora SDA Živinice.

Nakon, toga, u svom prigodnom obraćanju, doktor Tulumović zahvalio se na povjerenju i istakao da je u prethodnih pet godina živinička SDA prošla put od povjereništva pa do najačeg općinskog/gradskog odbora u Državi Bosni i Hercegovini a sve je to rezultat dobre organizacije, lojalnosti  i jedinstva svih članova SDA Živinice.

Pored Predsjednika, izabrano je i pet potpredsjednika Gradskog odbora SDA Živinice i to su: Sead Hodžić, Nail Jusić, Asim Aljić, Muamer Zukić i Abdulah Zukić.

Osim toga izabran je i Izvršni odbor  Gradskog odbora SDA Živinice kao i delegati za Kantonalni odbor SDA Tuzlanskog kantona.

Predsjednik Tulumović, nakon završenih izbora, u izjavi za Televiziju Živinice, istakao je da će i u narednom periodu kao i do sada, SDA Živinice biti otvorena za sve.

Osim toga, stari novi predsjednik još jednom je izrazio svoj stav da je snaga SDA Živinice u dobrom i predanom radu svakog člana ove stranke i u jednistvu u djelovanju na terenu.

U narednom mandatnom periodu  novoizabranog rukovodstva Gradskog odbora SDA Živinice, očekivanja su velika ali, kako rekoše realna… da SDA bude najjača stranka u Državi i u Gradu Živinice i da sa ostalim patriotskim snagama bude garant opstojnosti Države i njenog prosperiteta na svakom nivou.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje