Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi 12.05.2021.

Izvještaj dežurnih službi 12.05.2021.

145
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu krivično djelo teška krađa na površinskom kopu Dubrave gdje je otuđeno elektro kablo.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 83 zdravstvene usluge građanima te su imali jedan terenski izlazak.

Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je 12 beba, šest djevojčica i šest dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje u gradu i prigradskim naseljima te Dubravama Gornjim i Donjim u proteklom danu i noći bilo je otežano.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se na putevima u BiH saobraća po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla-Kalesija saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje