Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi 19.03.2020.

Izvještaj dežurnih službi 19.03.2020.

863
0
Podijeli

Policijski službenici PS Živinice  evidentirali su jedno krivično djelo teške krađe u ulici Modračka, gdje je izvršena provala u trgovinsku radnju kao i 9 prijava iz oblasti ostalih događaja.

Vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice Živinice u 20:43 gasili su požar na stambenom objektu u I ulici 31/A, gdje je zbog kvara na elektro instalacionoj mreži došlo do požara na objektu u vlasništvu Begana Mehdića.

Brzom interevecnijom vatrogasaca  isti je lokalizovan i ugašen.

U Hitnoj  službi Doma zdravlja  Živinice  medicinsko osoblje pružilo je 68  usluga građanima, dok su  dva  puta  izlazili na teren.

U Porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 4 bebe, 1 djevojčica i tri dječaka.

U JP ViK su nama kazali da je vodosnabdijevanje u gradskim i prigradskim naseljima bilo uredno.

IZ BIHAMK-a:

Apelujemo na vozače da unutar BIH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa. Ukoliko putujete budite maksimalno oprezni i držite odstojanje između vozila.

Polusatne obustave saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi su od 07 do 16 sati na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak. Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je i na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (dionica Crna Rijeka-Bjelajce) od 09 do 15 sati.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

/E.B.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje