Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi

Izvještaj dežurnih službi

423
0
Podijeli

POLICIJA- U toku proteklog dana i noći prema izvještaju koji smo dobili u PS Živinice nije bilo narušavanja javnog reda i miria niti kriminalnih radnji.

Dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u ulici Oslobođenja u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima nastupila manja materijalna šteta.

Evidentirano je 9 ostalih prijava građana.

VATROGASCI- Vatrogasna jedinica Živinice imala je jednu intervenciju, gasili su požar u MZ Bašigovci zaseok Pobrđani. Gorjela je divlja deponija i nisko rastinje.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja pregledan je 91 pacijent, ljekari i medicinari su imali 3 terenske intervencije.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 6 beba, 4 dječaka i 2 djevojčice.

JPVIK- U JPVIK kažu da se vodosnabdjevanje odvija prema ustaljenom režimu redukcije.

BIHAMK- Obustava saobraćaja na snazi je u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj-Olovo, gdje se izvode sanacioni radovi. Saobraćaj je na ovoj dionici preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Na pojedinim dionicama kolovoz je zbog kiše mokar ili vlažan, a skrećemo pažnju i na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje