Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 01.09.2021.

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 01.09.2021.

78
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području grada Živinice evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

Jedna osoba je preminula nakon slijetanja teretnog motornog vozila sa kolovoza u naselju Višća Gornja.

Dežurni ljekar na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla jednoj osobi konstatovao je lakše tjelesne povrede nakon  saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila na regionalnom putu R-455A u naselju Barice.

Povrijeđenih osoba nije bilo nakon što je vozač putničkog motornog vozila izgubio kontrolu nad automobilom i udario u stub pored magistralnog puta M-18 u blizini raskrsnice Kulić.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo provala u porodičnu kuću u naseljenom mjestu Podgajevi.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 110 zdravstvenih usluga građanima te su imali četiri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je osam beba, šest djevojčica i dva dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Gornjih i Donjih Dubrava je uredno, dok je snabdijevanje vodom na području grada uredno uz redukcije od 22:00 do 05:30.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se u narednom periodu na saobraćajnicama Bosne i Hercegovine očekuje se povećan broj djece. Apeluju na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da budu maksimalno oprezni u zonama blizu škola. Podsjećaju da je brzina kretanja vozila u blizini škola do 40 km/h. Također obavještavaju vozače da je zabranjeno djeci ispod 12 godina da sjede na suvozačkom sjedištu.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog izvođenja sanacionih radova na putnom pravcu Srebrenik – Orašje moguće je sporije saobraćanje.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje