Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 04.04.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 04.04.2023. godine

322
0
Podijeli

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružili su 94 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali tri terenska izlaska.

POLICIJA:

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo 17 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada jučer je bilo otežano zbog kvara, dok je za danas najavljeno uredno snabdijevanje vodom u gradu Živinice.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođene su četiri bebe, dvije djevojčice i dva dječaka.

BIHAMK:

Zbog novih sniježnih padavina koje su tokom noći i jutra zahvatile našu zemlju, na dionicama u višim predjelima ima snijega na kolovozu, dok je u nižim predjelima kolovoz mokar ili vlažan. Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba skreću pažnju i na zaleđen kolovoz preko prevoja, kao i na povremene sniježne vijavice koje smanjuju vidljivost. Upozoravaju na povećanu opasnost od odrona. Savjetuju oprezniju vožnju i poštivanje svih saobraćajnih propisa. Vozačima koji imaju namjeru kretati se preko planinskih prevoja preporučuju korištenje zimske opreme, bez obzira što to više nije zakonski obavezno.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18, u Živinicama u blizini Gradske dvorane, vozila se preusmjeravaju na bajpas, obostrano uz magistralni put.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnom putu Jablanica – Mostar te na raskrsnici Gornja Kalesija – Sapna.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje