Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 09.07.2021.

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 09.07.2021.

39
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

Jedna osoba je smrtno stradala u sudaru putničkog motornog vozila i pješaka na magistralnom putu M-18 u naselju Maline. Dežurni ljekar na Univerzitetsko kliničkom centru vozaču putničkog vozila konstatovao je teške tjelesne povrede te je zadržan na liječenju. Uviđaj na mjestu nesreće obavili su službenici Policijske uprave Živinice te je saobraćaj na ovoj dionici puta obustavljen u periodu od 02:45 do 06:25h.

U sudaru putničkog i teretnog motornog vozila u naselju Barice nije bilo povrijeđenih osoba.

Jedna osoba zadržana je na liječenju na UKC Tuzla nakon sudara dva putnička motorna vozila na regionalnom putu R-455A u naselju Ciljuge. U periodu od 22:50 do 00:30 saobraćaj na dionici puta Ciljuge-Bašigovci bio je obustavljen te se odvijao atlernativnim pravcima.

Profesionalna vatrogasna jedinica imala je tri intervencije.

U 12:45 u Dubravama Donjih gasili su plastične saksije uzgajivača borovnice.

U 22:40 vatrogasci našeg grada imali su tehničku intervenciju u naselju Ciljuge gdje su otklanjali ostatke nakon saobraćajne nezgode dva putnička motorna vozila.

U 23:20 u naselju Šarenjak, ulica Omladinskih radnih brigada gorjela je divlja deponija, brzom intervencijom profesionalne vatrogasne jedinice požar je lokalizovan te ugašen.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 88 zdravstvenih usluga građanima te su imali pet terenskih izlazaka.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je 11 beba, sedam djevojčica i četiri dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanlizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada Živinice u proteklom danu i noći bilo je otežano.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se radovi  izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog izvođenja sanacionih radova na putnom prvacu Srebrenik – Orašje moguće je sporije saobraćanje.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje