Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 09.09.2021.

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 09.09.2021.

303
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Tri osobe su zatražile medicinsku pomoći nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila u naselju Đurđevik Stari.

U vremenskom periodu od 15:40 do 17:25 na ovoj dionici magistralnog puta saobraćaj je bio blokiran te se odvijao alternativnim putnim pravcima.

Zabilježeno je i jedno krivično djelo teška krađa u naselju Maline gdje je iz privatne firme otuđena veća količina bakra.

Evidentirano je i 13 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica imala je jednu tehničku intervenciju u naselju Stari Đurđevik nakon saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala tri putnička motorna vozila.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 101 zdravstvenu uslugu građanima.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je 17 beba, devet djevojčica i osam dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je uredno.

Iz Bihamka apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno, te da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, od ponedjeljka (13.09. ), tokom dana saobraćat će se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj će u tunelu biti obustavljen.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje