Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 13.07.2021.

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 13.07.2021.

89
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Pet osoba je povrijeđeno u sudaru dva putnička motorna vozila u Dubravama Gornjim. Dežurni ljekar na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla jednoj osobi konstatovao je teške tjelesne povrede.

Profesionalna vatrogasna jedinica imala je dvije intervencije.

U 15:00 gasili su otpad pored firme Alu-kal.

U 21:30 vatrogasci našeg grada imali su tehničku intervenciju u Dubravama Gornjim gdje su otklanjali ostatke nakon saobraćajne nezgode dva putnička motorna vozila.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 139 zdravstvenih usluga građanima, te su imali šest terenskih izlazaka.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je 12 beba, sedam djevojčica i pet dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanlizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je otežano.

Iz Bihamka zbog visokih dnevnih temperatura savjetuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putu: Srebrenik-Orašje

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje