Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 14.09.2021.

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 14.09.2021.

441
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dva krivična djela.

Krivično djelo teška krađa zabilježena je na objektu u izgradnji, privatnog vlasništva, u ulici Meše Selimovića.

Krivično djelo razbojništvo evidentirano je u sportskoj kladionici u Topličkoj ulici.

Zabilježeno je i 16 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica imala je dvije intervencije društveno-korisnog karaktera, a radilo se o dostavi vode i pranju podvožnjaka na Ciljugama.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 128 zdravstvenih usluga građanima te su imali pet terenskih izlazaka.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je deset beba, pet dječaka i pet djevojčica.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Gornjih i Donjih Dubrava u proteklom danu i noći bilo je otežano, dok je na području grada i prigradskih naselja snabdijevanje vodom uredno uz redukciju od 22:00 do 05:30.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se  u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Upozoravaju na učestale sitnije odrone i savjetuju oprezniju vožnju.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen.

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine za putnička vozila trenutno nema dužih zadržavanja.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje