Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 15.09.2021.

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 15.09.2021.

200
0
Podijeli

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju u naseljenom mjestu Đurđevik gdje su gorjelo nisko rastinje, a požar je ugrožavao i stambeni objekat u blizini. Brzom intervencijom profesionalne vatrogasna jedinice požar je lokalizovan te ugašen bez veće pričinjene štete.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 117 zdravstvenih usluga građanima te su imali tri terenska izlaska.

Iz percepcije službenika Policijske uprave grada Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je 14 beba, osam djevojčica i šest dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grad u proteklom danu i noći bilo je otežano uz redukeciju od 22:00 do 05:30.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje