Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 16.09.2021.

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 16.09.2021.

285
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći evidentirali su jedno krivično djelo iz člana 358. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a radi se o krivičnom djelu sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje koje se dogodilo u ulici Živiničke ose.

Zabilježena je i jedna saobraćajna nezgoda u ulici Zlatnih ljiljana. U sudaru dva putnička motorna vozila nije bilo povrijeđenih osoba.

Evidentirano je i devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice imala je dvije intervencije. U mjesnoj zajednici Bašigovci gorjela je divlja deponija smeća, brzom intervencijom požar je lokalizovan te ugašen.Druga intervencija odnosila se na dosatvu vode.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 122 zdravstvene usluge građanima te su imali tri terenska izlaska.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je sedam beba, četiri dječaka i tri djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je otežano uz redukciju od 22:00 do 05:30.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog sanacionih radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje