Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 17.03.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 17.03.2023. godine

333
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu teška krađa, provala u kiosk u ulici Alije Izetbegovića.

Jednoj osobi konstatovane su lakše tjelesne povrede nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila na regionalnom putu R455-A, u naselju Šerići, gdje je vozač putničkog motornog vozila usljed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad istim te sletio sa kolovoza.

Zabilježeno je i devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 103 zdravstvene usluge građanima, dok su medicinari i ljekari imali sedam terenskih izlazaka.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada kao i prigradskih naselja je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok su na dionicama u višim planinskim predjelima mogući nailasci na poledicu. Skreću pažnju na učestale odrone, kao i na mjestimično jak vjetar. Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominju da je posjedovanje zimske opreme i zakonski obavezno.

Zbog učestalih odrona izdvajaju put: Živinice – Kladanj – Olovo

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje