Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 18.08.2021. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 18.08.2021. godine

76
0
Podijeli

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 113 zdravstvenih usluga građanima te su imali četiri terenska izlaska.

Iz percepcije službenika Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali samo sedam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je 10 beba, sedam dječaka i tri djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Donjih i Gornjih Dubrava u proteklom danu i noći bilo je otežano uz redukcije.

Vodosnabdijevanje na području grada i prigradskih naselja je uredno uz redukciju od 21:30 do 06:00.

Iz Bihamka zbog lokalnih padavina upozoravaju na mjestimično mokar i klizav kolovoz, kao i na moguće odrone. Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija gdje se saobraćaj obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje