Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 23.03.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 23.03.2023. godine

270
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo u ulici Oslobođenja, a radi se o krivičnom djelu krađa, provala u kiosk.

Zabilježeno je i devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 134 zdravstvene usluge građanima, a medicinari i ljekari su imali četiri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Za danas je najavljen početak radova u Živinicama, na magistralnom putu M-18, kod Gradske dvorane. Vozila će se za vrijeme radova u narednom periodu preusmjeravati na bajpas, obostrano uz magistralni put.

Sanacioni radovi aktuelni su na istom magistralnom putu (M-18), ali na dionici Čevljanovići-Nišići, zbog čega vozila od 08:00 do 17:00 sati povremeno saobraćaju jednom trakom.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje