Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 25.08.2021.

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 25.08.2021.

62
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu na parking prostoru u ulici Alije Izetbegovića u kojoj su učestvovali teretno i putničko motorno vozilo.

Zabilježeno je i sedam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 113 zdravstvenih usluga građanima te su imali jedan terenski izlazak.

Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je osam beba, pet djevojčica i tri dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada Živinice je otežano uz redukcije od 22:00 do 05:30.

Iz Bihamka zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, obavještavaju vozače da je otežano saobraćanje na većini putnih pravaca u BIH. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog izvođenja sanacionih radova na putnom prvacu Srebrenik – Orašje moguće je sporije saobraćanje.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje