Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 26.10.2021.

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 26.10.2021.

152
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave grada Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Povrijeđenih osoba nije bilo u sudaru dva putnička motorna vozila na magistralnom putu M-18 u naselju Đurđevik Stari.

Zabilježeno je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 122 zdravstvene usluge građanima te su imali jedan terenski izlazak.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, tri djevojčice i četiri dječaka, a u privatnim porodilištima na području Tuzle rođen je jedan dječak.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Dubrava u proteklom danu i noći bilo je uredno, dok je na području grada snabdijevanje vodom uredno uz redukcije od 22:00 do 05:30.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da je na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena vidljivost, zbog magle. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22:00 do 06:00 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Iz Bihamka podsjećaju da zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01. novembra.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje