Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 27.03.2023. godine

Izvještaj dežurnih službi grada Živinice za 27.03.2023. godine

241
0
Podijeli

POLICIJA:

Službenici Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jedno krivično djelo, imovinski delikt, u Topličkoj ulici gdje je razbijeno staklo na sportskoj kladionici.

Zabilježeno je i osam prijava građana iz oblasti ostali događaji.

HITNA SLUŽBA:

Ljekari u Hitnoj medicinskoj službi Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Živinice pružili su 178 zdravstvenih usluga građanima, dok su medicinari i ljekari imali četiri terenska izlaska.

VATROGASNA JEDINICA:

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći nije imala intervencija.

JP “VODOVOD I KANALIZACIJE”:

Prema informaciji iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada, prigradskih naselja i Dubrava u toku proteklog dana i noći bilo je uredno.

PORODILIŠTE:

U porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli rođeno je šest beba, četiri djevojčice i dva dječaka.

BIHAMK:

Iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba obavještavaju vozače da se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po pretežno mokrom kolovozu. Kišovito vrijeme pogoduje učestalim odronima kamenja na kolovoz. Apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu M-18, u Živinicama u blizini Gradske dvorane, vozila se preusmjeravaju na bajpas, obostrano uz magistralni put.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnom putu Semizovac – Olovo dionici Čevljanovići-Nišići, zbog čega vozila od 08:00 do 17:00 sati povremeno saobraćaju jednom trakom.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje