Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 05.10.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 05.10.2021.

298
0
Podijeli

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice u proteklom danu i noći pružilo je 91 zdravstvenu uslugu građanima te su imali tri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice imala je jednu intervenciju u naseljenom mjestu Gračanica gdje je gorjelo nisko rastinje.

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći evidentirali su 15 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je osam beba, četiri dječaka i četiri djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Donjih i Gornjih Dubrava je otežano dok je na području grada i prigradskih naselja snabdijevanje vodom uredno uz redukciju od 21:30 do 05:30.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (od 23 do 04:30 sati) saobraćaj se obustavlja.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje