Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 06.12.2021. godine

Izvještaj dežurnih službi za 06.12.2021. godine

284
0
Podijeli

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 125 zdravstvenih usluga građanima te su imali pet terenskih izlazaka.

Iz percepcije službenika Policijske uprave/Policijske stanice Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada bilo je mirno pa su evidentirali 13 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je sedam beba, tri dječaka i četiri djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je uredno.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Iz Bihamka zbog niskih temperatura upozoravaju na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Skreću pažnju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Apeluju na vozače da  voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje