Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 10.05.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 10.05.2021.

101
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su dva narušavanja javnog reda i mira. U naselju Mačkovac zabilježeno je narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem jednog lica dok je u ulici Živinički sokolovi evidentirano narušavanje javnog reda i mira drskim ponašanjem dva lica.
Zabilježene su i četiri prijave građana iz oblasti ostali događaji.
Profesionalna vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju kod hotela Konjuh gdje je gorio kontejner.
Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 92 zdravstvene usluge građanima te su imali tri terenska izlaska.
Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je pet beba, tri djevojčice i dva dječaka.
Prema informaciji iz javnog preduzeća “Vodovod i kanlizacije” Živinice vodosnabdijevanje na području grada i prigradskih naselja u danima vikenda bilo je uredno, dok je snabdijevanje vodom u Dubravama Gornjim i Donjim bilo otežano.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da se u većem dijelu BiH saobraća po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Pažnju skreću na učestale odrone. Vozače savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.
U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.
Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla-Kalesija) saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje