Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 12.07.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 12.07.2021.

159
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su tri saobraćajne nezgode.

U slijetanju putničkog motornog vozila sa kolovoza na regionalnom putu R-469 u naselju Višća nije bilo povrijeđenih osoba.

Jedna osoba je povrijeđena u sudaru tri putnička motorna vozila na magistralnom putu M-18 u naselju Đurđevik.

U sudaru dva putnička motorna vozila na magistralnom putu M-18 u naselju Đurđevik nije bilo povrijeđenih osoba.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 157 zdravstvenih usluga građanima te su imali pet terenskih izlazaka.

Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je sedam beba, pet dječaka i dvije djevojčice.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanlizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Gornjih i Donjih Dubrava bilo je otežano. Vodosnabdijevanje na području grada i prigradskih naselja je uredno uz redukcije od 22:00 do 05:30h u ulicama Omladinskih radnih brigada, Modračka, Partizanska, Živinički sokolovi te naselju Strašanj.

Iz Bihamka od početka nove radne sedmice očekuju frekventniji saobraćaj, posebno u gradskim zonama. U većem dijelu naše zemlje saobraća se uz povoljne vremenske uslove. Mole sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog izvođenja sanacionih radova na putnom pravcu Srebrenik – Orašje moguće je sporije saobraćanje.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje