Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 26.08.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 26.08.2021.

43
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Jedna osoba je povrijeđena u sudaru dva putnička motorna vozila u naselju Ciljuge.

Zabilježena su i dva krivična djela. U naseljenom mjestu Živinice Gornje prijavljeno je nasilje u porodici, dok je u ulici Omladinskih radnih brigada evidentirano oštećenje imovine.

Zabilježeno je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 92 zdravstvene usluge građanima te su imali dva terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je 11 beba, šest dječaka i pet djevojčica.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada i prigradskih naselja u proteklom danu i noći bilo je uredno uz redukcije u ulicama Omladinskih radnih brigada, Partizanska, Živinički sokolovi, Modračka te naselju Strašanj od 22:00 do 05:30.

Vodosnabdijevanje na području Gornjih i Donjih Dubrava je otežano.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da je na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena vidljivost, zbog magle. U područjima sa maglom kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se od 22:00 do 06:00 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog izvođenja sanacionih radova na putnom pravcu Srebrenik – Orašje moguće je sporije saobraćanje.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje