Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 28.06.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 28.06.2021.

179
0
Podijeli

Službenici policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći evidentirali su dvije saobraćajne nezgode.
U slijetanju putničkog motornog vozila sa kolovoza na magistralnom putu M-18 u naselju Maline nije bilo povrijeđenih osoba.
U ulici Meše Selimovića putničko motorno vozilo je nakon samopokretanja udarilo u ogradu.
Zabilježeno je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 154 zdravstvene usluge građanima te su imali četiri terenska izlaska.

Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je osam beba, sedam djevojčica i jedan dječak.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području našeg grada u proteklom danu i noći bilo je otežano.

Iz Bihamka zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko se putuje tokom dana, savjetuju češće pauze.
U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) u funkciji su obje trake. Do 01.07. ostaju obustave saobraćaja u vremenu od 23 sata do 04:30 sati, uz povremena propuštanja vozila, ako se formiraju duže kolone. Od 01.07. u vremenu od 20 sati do 05 sati saobraćat će se naizmjenično-jednom trakom.
Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje