Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 30.09.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 30.09.2021.

224
0
Podijeli

Profesionalna vatrogasna jedinica grada Živinice u proteklom danu i noći imala je jednu intervenciju u Prvoj ulici gdje su gasili požar niskog rastinja i trave. Brzom intervencijom vatrogasne službe požar je lokalizovan te ugašen.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 102 zdravstvene usluge građanima te su imali dva terenska izlaska.

Službenici Policijske uprave grada Živinice evidentirali su devet prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je sedam beba, četiri djevojčice i tri dječaka.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području Donjih i Gornjih Dubrava je otežano.

Na području grada i prigradskih naselja vodosnabdijevanje je bilo otežano jer je javno preduzeće „Vodovod i kanalizacije“ Tuzla prekinulo vodosnabdijevanje prema gradu Živinice.

Vršena je redukcija u ulicama Omladinskih radnih brigada, Živinički sokolovi, Modračka te naselju Strašanj od 22:00 -05:00 sati.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da u jutarnjim satima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te ponegdje u višim predjelima, posebno u centralnim krajevima naše zemlje. Upozoravaju i na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje