Početna aktuelnosti Izvještaj dežurnih službi za 31.08.2021.

Izvještaj dežurnih službi za 31.08.2021.

73
0
Podijeli

Službenici Policijske uprave Živinice u proteklom danu i noći na području našeg grada evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu.

Jedna osoba lakše je povrijeđena nakon pada sa motocikla u ulici Alije Izetbegovića.

Zabilježeno je i 10 prijava građana iz oblasti ostali događaji.

Medicinsko osoblje Hitne pomoći Doma zdravlja Živinice pružilo je 113 zdravstvenih usluga građanima te su imali pet terenskih izlazaka.

Profesionalna vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Na porodilištu Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla rođeno je pet beba, četiri dječaka i jedna djevojčica.

Prema informaciji iz javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacije“ Živinice vodosnabdijevanje na području grada Živinice u proteklom danu i noći bilo je uredno uz redukcije od 22:00 do 05:30 u ulicama Omladinskih radnih brigada, Partizanska, Modračka, Živinički sokolovi i naselju Strašanj.

Iz Bihamka obavještavaju vozače da je kolovoz pretežno mokar ili vlažan, a pažnju skreću i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje