Početna aktuelnosti Izvještaji iz dežurnih službi,1.11.2019.

Izvještaji iz dežurnih službi,1.11.2019.

488
0
Podijeli

U Službi hitne pomoći JZU Dom zdravlja Živinice u toku jučerašnjeg dana i noći dežurni ljekari i medecinari pregledali su 86 građana koji su se u ovu Službu javili za pomoć. Ekipe su i dva puta izlazile na teren.

U Porodilištu UKC-a Tuzla obavljeno je devet poroda. Rođene su četiri djevojčice i pet dječaka.

U Policijskoj stanici Živinice zabilježeno je 11 prijava građana iz oblasti Ostali događaji.

Vodosnabdijevanje je tokom jučerašnjeg dana bilo prekinuto za dio grada kod BKC-a zbog izvođenja radova na priključku na vodovnu mrežu novog stambenog objekta koji je u završnoj fazi kod BKC-a Živinice. Ostali korisnici imali su uredno vodosnabdijevanje uz redukcije u noćnim satima.

Vatrogasci nisu imali intervencija.

Iz BIHAMK-a

Pojačan promet vozila i duga zadržavanja bilježimo na ulazu u BiH na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Od danas se kroz tunel Vranduk II (M-17 Zenica-Nemila) u vremenu od 05 do 21 sati saobraća dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila će se propuštati naizmjenično, dok će u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel biti obustavljen. Za vrijeme totalne obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445), a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prevoja Karaula.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković, M-5 Lanište-Ključ i M-18 Sarajevo-Trnovo.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj autosjedalici. Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !

Samka A.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje