Početna aktuelnosti Javni poziv – pomoć turističko-ugostiteljskom sektoru za suzbijanje posljedica COVID-19

Javni poziv – pomoć turističko-ugostiteljskom sektoru za suzbijanje posljedica COVID-19

200
0
Podijeli

Turistička zajednica TK objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu sredstava privrednim subjektima iz oblasti turizma i ugostiteljstva u svrhu pomoći turističko-ugostiteljskom sektoru za suzbijanje posljedica COVID 19 pandemije.

Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za dodjelu finansijske pomoći u skladu sa Odlukom o načinu realizacije transfera finansijskih sredstava sadržanih u Finansijskom planu Turističke zajednice Tuzlanskog kantona za 2021 godinu.

Finansijska pomoć predstavlja dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u turističko-ugostiteljskom sektoru Tuzlanskog kantona u okolnostima izazvanim pandemijom COVID19, koja se uplaćuju na račun privrednog subjekta u skladu sa kriterijima iz ovog Javnog poziva.

Dodijeljena sredstva privrednim subjektima u djelatnostima hotelijerstva i ugostiteljstva koristiće se u svrhu saniranja ekonomskih šteta izazvanih pandemijom COVID-19.

Ukupno raspoloživa finansijska sredstva, za provođenje ovog Javnog poziva, iznose 220.000,00 KM.

Privrednim subjektima, koji ispunjavaju sve potrebne uslove iz ovog Javnog poziva, a čija je djelatnost u skladu sa navedenim šiframa djelatnosti, za sve uposlenike kojima je obračunata i isplaćena plaća za august mjesec 2021. godine, isplatiće se jednaki novčani iznosi po zaposleniku do iznosa raspoloživih sredstava.

Rok za prijavu na javni poziv je 15 dana od dana objavljivanja a objavljen je 22.novembra.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti na web stranici Turističke zajednice TK.

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje