Početna aktuelnosti Javni poziv pravnim subjektima iz javnog, privatnog i nevladinog sektora

Javni poziv pravnim subjektima iz javnog, privatnog i nevladinog sektora

235
0
Podijeli

Općinski načelnik Samir Kamenjaković objavio je Javni poziv pravnim subjektima iz javnog, privatnog i nevladinog sektora za realizaciju Programa obavljanja stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa.

S tim u vezi, pozivaju se pravni subjekti iz javnog, privatnog i nevladinog sektora prvenstveno sa područja Općine Živinice, da na osnovu vlastitih mogućnosti iskažu spremnost za prijem i učešće u programu osposobljavanja za rad u struci – stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa nezaposlenih osoba visoke stručne spreme i srednje stručne spreme – III i IV stepena.

Svoje aplikacije o spremnosti za prijem lica na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa po vrstama zanimanja i broju osoba, pravni subjekti mogu dostaviti Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Živinice, na prijavnom obrascu koji se može preuzeti u Šalter sali i web stranici Općine.

Broj lica na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa koji će biti obuhvaćen uslovljen je preostalim sredstvima na navedenoj budžetskoj poziciji Budžeta općine Živinice za
2019. godinu i to: – 70% VSS i – 30% SSS u iznosu od oko 50 hiljada KM.

Javni poziv je otvren 15 dana od dana objavljivanja.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje