Početna aktuelnosti Javni poziv za novčanu podršku poslovnim subjektima grada Živinice

Javni poziv za novčanu podršku poslovnim subjektima grada Živinice

278
0
Podijeli

Kako bi se na što lakši način izborili s ekonomskim problemima koje je sa sobom donijela pandemija koronavirusa, privrednici na području Živinica dobit će milion konvertibilnih maraka iz budžeta Grada Živinice.Jednokratna novčana pomoć fokusirana je na one koji su imali veće štete te one kojima je zabranjen rad u toku pandemije i one kod kojih je došlo do pada prometa 20% i više u mjesecu martu na koji se i odnosi ovaj vid podrške

Gradonačelnik Samir Kamenjaković raspisao je Javni poziv za novčanu podršku poslovnim subjektima sa područja Grada Živinice utvrđenu Programom mjera podrške privredi Grada Živinice za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom korona virusa Covid-19 i Pravilnikom o kriterijima, načinu i postupku raspodjele sredstava iz Budžeta Grada Živinice u cilju realizacije navedenih mjera podrške privredi Grada Živinice.

Javni poziv objavljen je dana 16.07.2020. godine i ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja. Prijave je potrebno dostaviti najkasnije do 31.07.2020. godine do 15:00 sati.

Javni poziv, obrasce prijava kao i liste djelatnosti kojma je bio zabranjen rad i druge prateće dokumenate svi zainteresovani građani mogu pogledati u Šalter sali  Grada Živinice i zvaničnoj web stranici grada Živinice.

Sabina K.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje