Početna aktuelnosti Je li ovako treba da izgleda glavna ulica grada Živinica?!

Je li ovako treba da izgleda glavna ulica grada Živinica?!

415
0
Podijeli

Nedavno su Živinice dobile status grada .

Svi smo ponosni na to .

A onda se postavlja pitanje, jesmo li ponosni i na izgled našeg grada?

Glavna ulica u Živinicama svakim danom sve više liči na pijacu , nego na ulicu grada Živinica,   koja nosi naziv prvog predsjednika  BiH Alije Izetbegovića.

Ne može da niko nije odgovoran, neko mora da je odgovoran za ovu sramotu?!

 Živinice se po mnogo čemu mogu izdvojiti od drugih u Federaciji BiH.

Raspolažemo sa mnogim prirodnim resursima , poljoprivredno zemljište, šume, minerali (ugalj i kamen),  mnogi bi nam pozavidjeli.

Međutim, ako prvi puta dolazite u našeg grad, pri ulasku u glavnu ulicu nećete se baš oduševiti.

Pomislićete  da ste ušli na pijacu, ali neće Vam ništa biti jasno, jer kao što vidite ovdje je saobraćaj dozvoljen, tako da iz automobila  ne morate čak ni izlaziti, možete da kupite voće, povrće, ili nešto od tekstila.

Novinarska ekipa TVŽ danas je prošla duž  ulicom našeg grada.

Prolazeći kroz istu, imali smo priliku kupiti sve što nam je bilo potrebno za ručak, a  da nam je trebao neki komad odjeće i to smo mogli kupiti u  glavnoj ulici na postavljenim štandovima,  koji su izneseni iz radnji koje se nalaze pored same ceste .

Javne površine za pješake gotovo da nema!

Da ne zaboravimo, čak i za uređenje vašeg doma , imate veoma dobru ponudu raznih vrsta cvijeća naših poljoprivrednih proizvođača,  koji  su svakodnevno na ulicama naših trotoara.

Istina, ovi ljudi , pošteno zarađuju svoj novac, a  dozvolu za mjesto da svi oni izlože svoju robu morali su dobiti od JP Horizontala Živinice, koja gazduje javnim površinama u našem gradu.

Ukoliko se vratimo samo godinu i po unazada, sjetićemo se da  su u  ovoj ulici  bili samo  kiosci, možda njih nekoliko , tih kioska,  danas ima tri puta više , i nemaju više istu namjenu!

U njima se danas prodaje voće, mliječni  proizvodi,  pa čak i  meso  .

Podsjećamo da su Živinice nadavno dobile status grada. Mnogo je benefita koje sa ovim statusom  dobijamo, ali  svakako nas obavezuje da se uhvatimo  i posla .

Stoga svi treba  da   zasučemo rukave , od građana, izvršne vlasti pa do predstavničkog tijela grada Živinica !Svako na svoj način,  mora da učini da nam sredina u kojoj živimo bude ljepša i urednija.

Glavna ulica  Živinice treba i mora da bude ogledalo ovog grada!

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje