Početna aktuelnosti Jedno lice lakše je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u Lukavici Gornjoj

Jedno lice lakše je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u Lukavici Gornjoj

394
0
Podijeli

POLICIJA- Saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede dogodila se na lokalnom putu Živinice- Gračanica u Lukavici Gornjoj, gdje je usljed slijetanja putničkog motornog vozila sa kolovoza vozač zadobio povrede.

U toku jučerašnjeg dana i noći na području Grada Živinice narušen je javni red i mir drskim ponašanjem u ulici Alije Izetbegovića.

Evidentirano je 8 ostalih događaja.

HITNA- U Hitnoj službi Doma zdravlja Živinice pregledan je 91 pacijent, ljekari i medicinari jednom su izlazili na teren.

PORODILIŠTE- U Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Tuzla rođeno je 9 beba, 4 dječaka i 5 djevojčica.

VATROGASCI- Profesionalna vatrogasna jedinica Živinice intervenisala je sinoć u 20:03h u naselju Sjever-Jezero, gdje su gasili požar a porodičnoj kući Zaima Ordagića. U požaru je zahvaćena jedna prostorija, požar se proširio i na krov objekta.

Brzom intervencijom vatrogasaca požar je lokalizovan i potpuno ugašen sa minimalnom materijalnom štetom u odnosu kakav je mogao biti ishod, kazali su nam u vatrogasnoj stanici Živinice.

BIHAMK- Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na moguće nailaske na lokalnu poledicu, naročito na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Na svim dionicama savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje