Početna aktuelnosti JP Horizontala: Korištenje javnih površina

JP Horizontala: Korištenje javnih površina

152
0
Podijeli

JP “Horizontala Živinice” bavi se održavanjem zajedničkih dijelova i uređaja u zgradama, centralnim grijanjem iz vlastitih kotlovnica, gradskim grobljem-mezarjem, sedmičnom pijacom u Ciljugama, upravljanjem i korištenjem Javnih i Rezervisanih parking prostora, svim javnim površinama, rušenjem bespravno izgrađenih objekata, te svih drugih djelatnosti prenešenih na upravljanje i korištenje od strane Grada Živinice.

Zainteresirana pravna i fizička lica do 31.1.2020.godine imaju mogućnost da podnesu zahtjev za korištenje javnih površina za ovu kalendarsku godinu.

Ukoliko korisnici javne površine imaju neizmirenih obaveza za protekli period, svoje obaveze moraju izmiriti, jer im se u protivnom neće odobriti daljnje korištenje javne površine.

Javne površine bašte otvorenog i zatvorenog tipa te kiosci izdaju se pravnim i fizičkim licima za obavljanje određenih djelatnosti a ostale javne površine nisu vezane za djelatnost, kao što su parking prostori. Svi zainteresirani građani imaju mogućnosti doći u Horizontalu i informisati se o javnoj površini koju žele koristiti, kaže Vehid Trumić rukovodilac službe za javne površine.

Svi oni koji ne izmire svoje obaveze prema JP Horizontala  a u skladu sa Odlukom o privremenom korištenju javnih površina Grada Živinice smatrat će se nelgalnim korisnicima i protiv istih će biti se pokrenuti postupak prinudne naplate.

Merisa Mujčinović Husić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje