Početna aktuelnosti JU BKC: Odigrana predstava humanitarnog karaktera

JU BKC: Odigrana predstava humanitarnog karaktera

312
0
Podijeli

Ekipa predstave” Cvijet zaljubljene pčele” koja je nastala u produkciji UG SCENA, Gradskog pozorišta Živinice, i JU BKC Živinice uključili se u humanitarnu akciju pomoći teško oboljelom Asmiru Dediću iz Dubrava. Da umjetnost povezuje ljude i da umjetnost može imati humanitarni karakter pokazali su svi oni koji su se uključili u realizaciju ovog projekta.

U predstavi igraju: Armina Ramić, Adna Bosankić, Emir Ibrahimović, Elmir Krivalić, Edina Kamenjašević i članice PS DINNA, reditelj predstave je Ademir Halilović.

Songovi: Ajla Jusić i Ademir Halilović,

Scenografija i kostimografija: Suad Avdagić,

Tehnika: Adi Glavinić.

Jedna ampula koju oboljeli Asmir mora koristiti od 50 mg lijeka kosta oko 8.000 KM, za početak liječenja odnosno jedan ciklus potrebno je 24.000 KM. S obzirom da niko tačno ne zna koliko je potrebno ciklusa terapije uraditi, za njegov potpuni oporavak, te da porodica nije više u mogućnosti sama finansirati dalje liječenje, u akciju pomoći u spašavanju mladog života uključile su se mnoge organizacije. Prikupljeno je vise od 680 KM i novac je danas uplacen na racun.

Ekipa predstave „Cvijet zaljubljene pčele“ Gradsko pozorište i BKC pokazali su na koji način treba mlade ljude podstaći da svojim primjerom pokažu humanost na djelu i to im je pošlo za rukom.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje