Početna aktuelnosti JU Druga osnovna škola: U prvom polugodištu nastavu pohađalo 776 učenika

JU Druga osnovna škola: U prvom polugodištu nastavu pohađalo 776 učenika

123
0
Podijeli

Mnogo je generacija izašlo iz Druge osnovne škole a mnogi će tek doći, stoga se uprava škole angažovala da poboljša uslove rada. Mnogo je urađeno na utopljavanju objekta, rekonstrukciji krova, zamjeni stolarije nabavci novog namještaja, a sve to je postignuto dobrom sardnjom uprave škole sa nadležnim ministarstvom, lokalnom zajednicom i roditeljima učenika.

U školskoj 2019/2020.godini uslovi su dosta poboljšani, sve kako bi se učenicima pružila mogućnost da iskažu svoje znanje i talente. Školu pohađa 776 učenika i od samog početka školske godine 15 učenika je napustilo školovanje odlaskom van naše zemlje.

Srednja ocjena prolaznosti u ovom dijelu školske godine iznosi 3,80 i ona nije promjenjena u odnosu na prošlu godinu.

Radovi na uređenju škole neće stati ni u ovoj školskoj godini, kaže direktorica Jagodić, te naglašava da će konačno biti renoviran mokri čvor za učenike nižih razreda.

U novoj školskoj godini pored kabineta informatike većina učionica je povezana internetskom mrežom.

Tokom raspusta bit će organizirana i predavanja za uposlenike iz oblasti zaštite od požara i oblasti zaštite na radu, ističe direktorica Jagodić.

U drugom dijelu školske godine veliki je broj obaveza pred uspolenicima i učenicima, slijede takmičenja i organiziranje istih te provođenje i ostalog plana i programa predviđenog za 2019/2020.godinu.

Merisa Mujčinović Husić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje