Početna aktuelnosti JU Gimnazija Živinice ispratila još jednu generaciju maturanata

JU Gimnazija Živinice ispratila još jednu generaciju maturanata

143
0
Podijeli

Iako su maturu organizovali na vlastitu odgovornost, maturanti živiničke Gimnazije okupili su se u učionicama škole gdje su održali i posljednji čas u ovoj ustanovi. Maturante su u učionicama posjetili i profesori koji su se odazvali pozivu učenika da prisustvuju svečanom defileu i zabavi i koji su još jednom maturantima poželjeli sreću u daljem životu. Svečanim defileom ulicama Živinica maturanti javne ustanove Gimnazija Živinice jučer su zvanično završili svoje srednjoškolsko obrazovanje. Generacija koja je okupila 69 učenika prodefilovala je u svečanim haljinama i odijelima te su privukli veliku pažnju brojnih građana koji su došli da ih isprate. Svečanu kolonu već tradicionalno predvodili su članovi Duvačkog orkestra „Konjuh“.

U defileu od živiničke Gimnazije do Bosansko kulturnog centra u Živinicama našla se i učenica generacije u ovoj obrazovnoj ustanovi Lamija Trumić. Lamija je istakla da je presretna zbog dobijene nagrade, te da se nada da će opravdati titulu učenika generacije na elektrotehničkom fakultetu u Tuzli smjer informatika i računarstvo gdje će se nastaviti svoj životni put i put obrazovanja.
Živinička Gimnazija sinoć je ispratila tri odjeljenja učenika koji su možda i najviše istrpjeli ograničenja koja je prouzrokovala pandemija koronavirusa. Skoro dvije godine školovali su se po modelu on-line nastave, a uskraćena im je i maturalna ekskurzija te brojni momenti za pamćenje koje bi sa sobom donijeli sa zajedničkog putovanja.

Učenici Gimnazije sinoć su završili još jedno poglavlje svog života, te će sa nadom, uzbuđenjem, velikim snovima i planovima zakoračiti u naredno. Velika je odgovornost sada pred maturantima Gimnazije, no bez obzira na sve, ne sumnjamo da će ovi mladi ljudi izabrati najbolje za svoju budućnost ali i budućnost njihove lokalne sredine, a to je prije svega da budu dobri ljudi.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje