Početna aktuelnosti JU Mješovitoj srednjoj školi uručena vrijedna donacija

JU Mješovitoj srednjoj školi uručena vrijedna donacija

122
0
Podijeli

Obnovljivi izvori energije su prirodni resursi poput sunca, vjetra, morskih talasa itd. Korištenjem obnovljivih izvora čuva se okoliš, jer su to izvori čiste energije koja ga ne zagađuje. Veliki broj država u okviru svojih energetskih politika potiču izgradnju postrojenja obnovljivih izvor energije. Učenici mješovite srednje škole Živinice uzeli su učešće na projektu centra za ekologiju i energiju. Projekat se bazira na tome da se poboljša pristup i upotreba obnovljivih izvora energije i tehnologija energetske efikasnosti te da se doprinese smanjenju emisija stakleničkih plinova i bolje prilagođavanje klimatskim promjenama.
Rezultat uspješno realizovanog projekta učenika mješovite srednje škole je završni sastanak u organizaciji centra za ekologiju i energiju Tuzla i mješovite srednje škole na kojoj je profesor elektrotehničke škole u Tuzli Sejfudin Agić prezentovao svoj priručnik u kojem govori o obnovljivim izvorima energije.

Na ovom sastanku Mješovitoj srednjoj školi uručena je vrijedna donacija koju su finansirali Švicarska organizacija Karitas i centar za ekologiju i energiju Tuzla za rad na projektu energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.
Profesor Sejfudin Agić održao je i predavanje profesorima i učenicima elektro i mašinske struke mješovite škole Živinice na kojem je govorio i spremnosti profesora i učenika da se suoče s novim mogućnostima.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje