Početna aktuelnosti JU MSŠ Živinice najbolja u TK u kategoriji Mješovitih srednjih škola

JU MSŠ Živinice najbolja u TK u kategoriji Mješovitih srednjih škola

302
0
Podijeli

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona je  na osnovu Instrumentarija za vrednovanje srednjih  škola izvršio vrednovanje istih i  objavio rang liste za prethodnu školsku 2018./2019. godinu.

JU Mješovita škola Živinice je u kategoriji od 25 MSŠ u TK zauzela  prvo mjesto osvojenih 4928,20 bodova.

“Postignuti rezultat je ploda zajedničkog rada svih učenika, nastavnog osoblja i uprave škole, naravno, uz odličnu saradnju sa lokalnom zajednicom i privredom Tuzlanskog kantona, kao i osnivača.Ovako sjajan uspjeh za nas je najbolji način da završimo jednu uspješnu godinu i nagovještaj da i u novoj školskoj godini ponovimo taj uspjeh.”, kazao je direktor Ramiz Glavić.

Već u prvom polugodištu školske 2019/2020.godine učenici MSŠ Živinice bilježe odlične rezultate.

Škola broji 1243 učenika od toga 723 u tehničkim i 520 u stručnim školama.

Procenat prolaznosti učenika u tehničkoj školi u prvom dijelu ove školske godine iznosi 89,3% prosječna ocjena 3,82, dok je procenat prolaznosti u stručni školama 83,5% prosječna osjena 3,53.

Velika pažnja već godinama u MSŠ Živinice pridaje se izvođenju praktične nastave, što već sada pokazuje dobre rezultate.

Koliko uprava i uposlenici posvećuju pažnje odgojno obrazovno procesu učenika MSŠ Živinice pokazuju i postignuti rezultati u vrednovanju škola TK.

U okviru kriterija po kojima se vrednuje rad škola iz 11 oblasti, MSŠ škola posljednjih nekoliko godina je postizala najbolje rezultate u nastavnom radu, raznim takmičenjima i učeničkim manifestacijama, slobodnim aktivnostima,zatim se vrednuje rad direktora škole, uprave i raznih drugih aktivnosti.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje